Kříženec mezi nachos a chipsy. Recept jsem našla v časopise Foodie při jednom velmi dlouhém sezení v čekárně u lékaře. Normálně bych asi nad tím ani neuvažovala, ale díky tomu nudnému čekání jsem začala přemýšlet, jak to asi může chutnat? Předvařené brambory obalené v polentě a upečené. Budeto vůbec k jídlu? A překvapivě to bylo dobré.
budete potřebovat:
1 kg brambor
5 lžic polenty - čím jemnější, tím je výsledek lepší
rostlinný olej - asi 6 lžic
sůl
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme devět minut v osolené vodě. Mezitím si zapneme troubu na dvěstě stupňů a na plech vložíme do trouby, aby se nahřál. Brambory slijeme a zasypeme polentou, která na brambory krásně přilne. Horký plech vytáhneme z trouby a nalijeme na něj rostlinný olej, vsypeme brambory a dopékáme cca dvacet minut. Průběžně brambory kontrolujeme a otáčíme, tak aby byly zlatavé ze všech stran.
Žádné komentáře:
Okomentovat