Nadýchané a měkounké hráškové lívance, člověka ta jejich měkkost až překvapí. Máta hrášku dodá příjemnou svěžest a jejich barva je úplně svěže zelená a to se v zimě cení. Abych u té plotny nevystála důlek, tak jsem je upekla v troubě a výsledek byl vynikající.
balení mraženého hrášku (většinou mezi 400 - 500g)
250g ricotty
4 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
čerstvá máta - dávám hodně cca velkou hrst nasekané máty
60g hladké mouky
pepř a sůl
Hrášek necháme povolit a rozmixujeme v mixeru na jemno, pokud budou ve směsi drobné kousky, nevadí to. Na pánvi orestujeme cibulku nakrájenou na jemno. Smícháme hrášek, cibulku, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, vejce a mouku. Ochutím solí a pepřem. Jako poslední přidáme ricottu, kterou se snažíme vmíchat jen jemně, tak aby v těstě zůstaly malé kousky.
Peču v předehřáté troubě na sto šedesát stupňů dozlatova - té mé troubě to trvalo necelých dvacet minut.
Mňam, no to vypadá skvěle zdravě a chutně. :)
OdpovědětVymazatAť se daří, Š!
BLOG Corculum | Stepanka_T
Děkuji Štěpánko, hlavně jsou fakt jak obláček.
Vymazat