Super rychlý a jednoduchý jáhlový koláč, který budete mít hotový dřív než napočítáte do tří. Ideální na zužitkování přebytku jahel (a jablek).
hrnek jahel
3 velká sladká jablka (použila jsem odrůdu Rubín)
lžička skořice
hrnek jablečného moštu
lžíce agaru
Jáhly spaříme horkou vodou a několikrát propláchneme studenou vodou. Poté je uvaříme v dvojnásobném mnořství vody osolené špetkou soli. Vaříme na pod pokličkou, na mírném plameni. Po patnácti minutách sporák vypneme a jáhly necháme dojít.
Jablka nastrouháme na hrubo a promícháme s jáhlami a skořicí. Pokud máme kyselá jablka, můžeme dosladit sladem, nebo javorovým sirupem dle chuti. Celou směs natlačíme do koláčové formy.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
V malém hrnku přivedeme k varu jablečný mošt a agar, mícháme a až se agar rozpustí, rovnoměrně polijeme celý koláč a dáme péct na dvacet minut do trouby. Krájíme až po vychlazení.
Žádné komentáře:
Okomentovat