-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

čtvrtek 12. ledna 2017

Jednoduchý jáhlový koláč s jablky



Super rychlý a jednoduchý jáhlový koláč, který budete mít hotový dřív než napočítáte do tří. Ideální na zužitkování přebytku jahel (a jablek).

hrnek jahel
3 velká sladká jablka (použila jsem odrůdu Rubín)
lžička skořice
hrnek jablečného moštu
lžíce agaru

Jáhly spaříme horkou vodou a několikrát propláchneme studenou vodou. Poté je uvaříme v dvojnásobném mnořství vody osolené špetkou soli. Vaříme na pod pokličkou, na mírném plameni. Po patnácti minutách sporák vypneme a jáhly necháme dojít. 
Jablka nastrouháme na hrubo a promícháme s jáhlami a skořicí. Pokud máme kyselá jablka, můžeme dosladit sladem, nebo javorovým sirupem dle chuti. Celou směs natlačíme do koláčové formy.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
V malém hrnku přivedeme k varu jablečný mošt a agar, mícháme a až se agar rozpustí, rovnoměrně polijeme celý koláč a dáme péct na dvacet minut do trouby. Krájíme až po vychlazení.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog