-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 7. listopadu 2016

Lahodná dýňová pomazánka



Sladkou chuť dýně skvěle doplňuje koření - římský kmín, paprika, zázvor špetka skořice a kardamonu. Krémovost dodává sezamová pasta - tahina. Pomazánku mám nejraději na celozrnném kváskovém chlebu s trochou hladkolisté petrželky. Při přípravě této pomazánky používám sofrito, což je způsob vaření omáčky, který se používá ve španělské, italské nebo i latinoamerické kuchyni. Sofrito je omáčka, kde se jednotlivé její ingredience pomalu vaří v oleji. Recept počítá s menší dýní hokkaido - okolo 700g.

dýně
2 menší cibule
3 stroužky česneku
půl hrnku oleje - olivového, slunečnicového, nebo třeba rýžového
půl hrnku tahini
sůl
koření dle chuti:
sladká paprika: 1/2 lžičky
zázvor: 1/2 lžičky
římský kmín: 1/4 lžičky
zázvor: 1/8 lžičky
nové koření: 2 kuličky
špetka kardamonu

Nejprve rozpůlíme dýni, semínka necháme v dýni a lehce potřeme řeznou stranu olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů do měkka - trvá to cca 40  - 60 minut. Dýně se na řezu úplně zhnědne, toho se vůbec nebojte. Dýni necháme zchladnout a mezitím si připravíme sofrito - v malém hrnci na mírném plameni (!) pomalu vaříme nasekanou cibuli a oloupané celé stroužky česneku. Cibule zezlátne a česnek se rozvoní, sundáme z plotny a k horkému oleji přidáme koření. Oloupeme dýni a rozmixujeme ji se solé, sofritem a tahinou úplně do jemné pomazánky, ochutnáme a případně ještě přidáme sůl, pepř, česnek, či třeba tahini podle chuti.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog