Dneska už nikam neřídím, kdesi na internetu jsem zahlédla tříšť z růžového vína a darem se mi dostala lahev z vinařství Kolář. Cabernet sauvignon rosé, pozdní sběr, 2015 má výraznou chuť s tóny malin a jahod no ideální do horkých dnů. připravila jsem rovnou dvě verze, v jedné jsem zmrzlé víno jen lehce promíchala a ve druhé jsem ho prohnala mixérem a vyrobila úplně jemnou tříšť. těžko říci, která byla lepší, pro mě vítězí skupenstvím spíše hrubá textura a to z ryze praktických důvodů, vydržela déle zmrzlá.
budete potřebovat:
láhev růžového vína výrazné chuti
5 lžic cukru
5 lžic vody
Víno ochutnáme a nalijeme do obdélníkové formy a necháme několik hodin zmrazit v mrazáku, nelekejte se - úplně nezmrzne díky obsahu alkoholu. Vodu s cukrem svaříme na sirup a necháme zchladnout. Pak již jen podle nálady a chuti rozmixujeme najemno, nebo rozbijeme na hrubo. Sedneme si na místo s pěkným výhledem a užijeme si tuhle lahodnou variantu zmrzliny.
Žádné komentáře:
Okomentovat