-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

neděle 7. srpna 2016

Cuketové placky s halloumi a bazalkou



Díky halloumi získá tento triviální recept úplně nový rozměr. Ovčí halloumi se jen lehce rozteče a vytvoří sýrové těstíčko, ale udrží tvar a krásně se opeče. Čerstvá bazalka dodá příjemnou ostřejší chuť a nádhernou vůni, dávám několik lístků natrhaných na větší kusy.
Budete potřebovat:
střední cuketu
lahůdkovou cibulku - jen bílou část, nakrájenou na tenké kolečka 
150g halloumi nastrouhaného na hrubo 
1 vejce
špaldová mouka na zahuštění, nebo pohanková (pokud chcete vynechat lepek)
česnek - stroužek
čerstvá bazalka - několik lístků
sůl a pepř
rostlinný olej

Cuketu nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme v cedníku vypotit. Pokud máme větší cuketu, která má v sobě již semínka, ta je nejprve vydlabeme lžící a pak zbytek cukety nastrouháme. Šťávu z cukety pečlivě vymačkáme a smícháme s nastrouhaným halloumi, nakrájenou cibulkou, nasekaným stroužkem česneku, bazalkou natrhanou na větší kousky, vejcem a špaldovou moukou. Mouky dáme tolik, aby těsto mělo konzistenci bramborákového těsta. Lehce osolíme a opepříme. Na troše oleje uděláme testovací kousek a případně ještě dosolíme. Placičky peču tenké a dokřupava. Jíme teplé, klidně přidáme trochu domácího aioli, nebo čerstvý salát - já ráda třeba coleslaw.

Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

  1. Děkuji za tip, my teď máme na zahradě přecuketováno a dochází recepty :).
    www.luckyzivot.cz

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog