Není nad zelí! Pěkně křupavé, šťavnaté, někdy až trochu peprné, tak jak jsem byla z jeho úpravy vždy rozpačitá, tak ho teď začínám milovat. Nezrujnuje rodinný rozpočet, je ho hodně a chutná nám všem. Jedinou vadu na kráse to zelí má, a to, že mi tak nějak nejde pěkně vyfotit. Recept pochází z kuchařky od Madhur Jaffrey.
půl hlávky zelí
střední cibule
několik lžic rostlinného oleje
lžička římského kmínu
lžička fenyklových semen
lžíce sezamu
lžička soli
špetka kajenského pepře
citronová šťáva
půl lžičky garam masaly
Zelí a cibuli nakrájíme na proužky. Na oleji orestujeme římský kmín, fenykl a sezam. Jakmile sezam začne praskat, přidáme cibuli a za průběžného míchání restujeme. Po pár minutách přidáme zelí a restujeme dalších pět minut. Osolíme a přidáme špetku kajenského pepře. Snížíme teplotu plotýnky a restujeme zelí dalších pět minut, dokud cibule krásně nezkaramelizuje. Dochutíme garam masalou a citronovou šťávou. Skvěle chutná s čerstvým chlebem.
Vypadá skvěle. Musím vyzkoušet.
OdpovědětVymazat