Skvělý kokosovo-pohankový pudink, kardamom mu dodává pikantnost a kokos naopak celou chuť zjemňuje. Doslazen je jen trochou palmového cukru. Vařit pudink z pohankové krupice jsem se naučila už kdysi dávno z Biokuchařky Hanky Zemanové. Po těch letech, co ho vařím, už nedokážu ani říci, nakolik jsem se odchýlila od původní verze v knize. Tady je ta má:
100g pohankové krupice
750ml kokosového mléka
30g mandlí
50g strouhaného kokosu
40g palmového cukru
10g palmového cukru na ozdobu
3g kardamomu (tobolky)
špetka soli
Kardamom vyloupeme z tobolek - malá semínka rozdrtíme v hmoždíři. V hrnci promícháme mléko, špetku soli, kokos, madle, kardamom a palmový cukr. Přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za stálého míchání přisypáváme krupici. Během pěti minut se vytvoří hustá kaše, kterou přelijeme do čtyř misek a posypeme zbývajícím palmovým cukrem.
kardamon neexistuje
OdpovědětVymazatVidíte, budu se muset polepšit, myslela jsem si, že čeština povoluje i n na konci. Budu muset přepsat.
OdpovědětVymazat