Důrazné varování: recept je těžce návykový! Myzithra je jeden z řeckých sýrů, je to krémový sýr, který je většinou vyroben ze směsi ovčího a kozího mléka. Sýr vyráběný ze syrovátky, která se odděluje při výrobě fety. Nejčastěji si můžete vybrat mezi slanou variantou - měkkou a slanou tvrdou variantou. Někdy je možné sehnat i neslanou variantu. My si nejvíce oblíbili tu měkkou slanou verzi. Pokud byste recept chtěli vyzkoušet doma použijte ricottu, nebo ideálně nějaký ovčí syrovátkový sýr.
půl kila myzithry
4 vejce
hrnek nasekané fenyklové natě (eventuálně kopru, nebo třeba fenyklových semínek)
trochu čerstvě mletého pepře
sůl
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Myzithru rozmělníme vidličkou a smícháme s prošlehanými vejci, lehce osolíme a opepříme. Pečeme v pekáčku vyloženém pečícím papírem cca 40 minut, dokud nám povrch koláče nezezlátne. Servírujte horké.
Nenechte se zmást tvarem mojí formy, na cestě peču v troubě "Omnia", která má podobný tvar jako bábovka.
Žádné komentáře:
Okomentovat