O téhle kombinaci sním už od té doby, co jsem viděla přebal kuchařky Plenty od Yotama Ottolenghiho. Vzhledem k nadbytku všech surovin jsem neváhala a uvařila.
Pro dvě osoby si připravte:
větší lilek
několik lžic rostlinného oleje
4 lžíce řeckého jogurtu
3 lžíce tahini
sůl a čertsvě mletý pepř podle chuti
granátové jablko
Lilek nakrájíme na kolečka silná asi centimetr. Poté je dobře posolíme a v cedníku necháme asi hodinu vykapat. Mezitím si vyndáme semena z granátového jablka. Jak na to? Koukněte na tohle naše video:
Smícháme tahini s jogurtem a osolíme a opepříme dle chuti.
Lilky osušíme a zprudka opečeme na troše oleje. Lilky naskládáme na talíř a přes ně nalijeme trochu dresingu a zasypeme bohatě granátovým jablkem. Nic složitého, ale je to výborné. Zkuste klidně ještě experimentovat s tahini a jogurtem přidáním trošky chilli, římského kmínu, nebo česneku.
Žádné komentáře:
Okomentovat