Dokonalá kombinace křupavého kadeřávku a měkkých brambor, který placky krásně spojí. Kopr s citronem je krásně odlehčil. Dlouho jsem přemýšlela, kde jsem recept viděla, ale nemůžu si vzpomenout. Tato kombinace mi ležela v hlavě dlouho a teď mám konečně přístup ke skvělým citronům přímo ze stromu a kopr tady roste na každém kroku.
Na porci pro dva hladové si připravte:
svazek kadeřávku - celkem asi 2 hrnky spařeného a nasekaného
4 střední brambory
jednu menší šalotku
citron - chemicky neošetřený
několik snítek kopru - cca 4 lžíce nasekaného
čerstvě mletý pepř
trochu rostlinného oleje
Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte do měkka. Kadeřávek spařte horkou vodou a nakrájejte na asi centimetrové proužky, pokud je řapík příliš tvrdý, vykrájejte ho. Brambory rozšťouchejte, poté do nich už jen přidejte nasekanou cibuli, kadeřávek, nasekaný kopr a kůru z citronu. Ochutnejte a dosolte a dopepřete podle vlastní chuti, klidně přidejte i trochu šťávy z citronu. Ze směsi vytvarujte asi centimetr vysoké placky, které opečte na troše oleje na pánvi, nebo v troubě na plechu dozlatova a dokřupava.
Tady naleznete pět mých nejoblíbenějších vegeburgerů.
Tady naleznete pět mých nejoblíbenějších vegeburgerů.
Žádné komentáře:
Okomentovat