-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

sobota 2. ledna 2016

Lodní deník: Pec



Pec nám spadla, pec nám spadla, kdopak nám ji opraví? 
Naštěští pec nám u Theodora nespadla, ač jsem několikrát viděla, jak na ni lezla koza. Podomácku vyrobená pec z hlíny a slámy, bylo to, co mě u Theodora na farmě bavilo asi nejvíc. Jednou týdně se zde pekl chleba na celý další týden do předu. A když už se zatápí v peci, rovnou se udělala pizza party a po chlebu se dopekla ještě nějaká sladká tečka. První týden jsem nechala pečení na Viktorovi, další týden už jsem pár věcí do pece připravila sama. Důležitý trik u pečení v peci je poznat správnou teplotu. Viktor to dělal tak, že z pece po dvou hodinách zatápění vyhrabal uhlí, vytřel pec hadrem s vodou a vhodil dovnitř trochu mouky. Pokud mouka rychle zhnědla a spálila se, byla pec moc horká, pokud hnědla pomalu a nepálila se, byla to optimální teplota.
Už se těším, až pec postavíme v Čechách, to budou teprve chleby a pizzy!
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog