-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 19. ledna 2016

Čočkový salát s fenyklem



Čočka je moje nejoblíbenější luštěnina. Občas ji na chvíli vystrnadí cizrna, ale pak zase převezme prvenství čočka. Loupaná i neloupaná, drobná i velkozrnná, černá, hnědá, červená a zelená. Takových druhů a chutí. Tady v Řecku volím sice jen mezi malou a velkou, ale obě dvě jsou skvělé. Sice v Čechách seženu více druhů čočky, ale zde je na každém kroku tolik česrtvé zeleniny, na jakoukoliv. I teď v půlce ledna zde na jihu rostou na venkovních záhonech rajčata, papriky a saláty. A ta chuť! Vegetariánův ráj! Po třech měsících nás sice už pustila ta euforie, kdy jíme salát a s od stolu se ozývá: To rajče - to je! Už si ochutnal ten špenát? Ta okurka voní a ta cibule! Všechno tady voní a chutná, jako když si to vypěstujete doma na zahradě. Z euforie upadáme občas do deprese a říkáme si, a kde budeme kupovat zeleninu v Čechách? Vždyť nám žádná nebude chutnat.

Na salát si připravte:

 250g drobnozrnné zelené čočky 
1 bulvu fenyklu
1 menší cibuli
hrst oliv - oblíbila jsem si černé sušené, ale zvolte podle své chuti
olivový olej
vinný ocet
oregano
pepř
sůl


Čočku propláchneme a uvaříme na skus - cca 25 minut. Mezitím si najemno nakrájíme fenykl a cibuli. V malé misce prošleháme olivový olej s vinným octem - používám 3 lžíce oleje na lžíci vinného octa. Vše dobře promícháme a podle chuti dosolíme a dopepříme. 
Nikola Mrázová
2 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

2 komentáře:

Follow @SunriseSunsetBlog