-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

sobota 12. prosince 2015

Fasolia me Taubora ston Fourno: Fazole zapečené s dýní



Další jednoduchý zeleninový recept řeckého původu. Po celé zeleninové zahradě se zde i na začátku prosince vinou dlouhé šlahouny dýní s mnoha malými zelenými a zelenošedými dýněmi. Dokonce ještě teď stále kvetou a každý den si všimnu nějaké té nové malé dýně. Nikdo na farmě je moc nejí, takže jsem jediná, která je sbírá a připravuje pro celou naší rodinu. Ve spíži jsem objevila pytel fazolí typických pro Řecko - bílé máslové fazole, které tady asi taky čekají na nějakého vegetariána či vegana, který by sem hladový zabloudil. 

Na 4 - 6 porcí

500g suchých bílých máslových fazolí
menší dýně - kolem 1,5 kg
3 větší cibule - nakrájené na kostičky
3 stroužky česneku - nasekaný na drobno
hrnek nasekaných rajčat
chilli papričku (méně či více dle vaší chuti) - nasekaná na drobno
4 listy šalvěje
svazek čerstvého tymiánu
2/3 hrnku olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř

Fazole přes noc namočíme do studené vody. Ráno je slijeme, vodu vyměníme a uvaříme na skus. Pokud se při vaření objeví pěna, sebereme ji lžící. Trvá to cca 45 minut.

Troubu předehřejeme na 175 stupňů. 
Dýni rozpůlíme a lžící vybereme semena. Oloupeme a nakrájíme na větší kostky.

Fazole dobře promícháme s dýní, cibulí, česnekem, rajčaty, chilli, olivovým olejem a nasekanými bylinkami, solí a česnekem. Vše dáme do pekáčku a zalijeme vodou, tak aby sahala asi do třetiny objemu zeleniny. Pečeme zakryté pokličkou, nebo alobalem asi 40 minut. Poté odkryjeme a necháme v troubě péci ještě čtvrt hodiny - dokud se na povrch nezezlátne.


Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog