Para ořechy s máslovou fazolí se výborně doplňují. Burgery jsou uvnitř jemné a krémové a na povrchu příjemně křupavé. Doporučuji tvarovat malé kuličky, než velké burgery. Přeci jenom nedrží úplně lehce pohromadě a také bude jejich příprava rychlejší. Jako přílohu doporučuji lehký listový salát s jednoduchou zálivkou.
Inspirovala jsem se na stránce ourgom.com.
Na 4 porce budete potřebovat:
400g uvařených máslových fazolí
100g para ořechů
lžíci lahůdkového droždí
lžíci rostlinného oleje
lžičku římského kmínu
sůl a pepř dle chuti
Fazole, paraořechy, lahůdkové droždí, olej, kmín, trochu soli a pepře rozmixujeme dohladka. Pokud je konzistence příliš hutná, přidáme trochu vody. Ochutnáme a dosolíme a dopepříme. Vytvarujeme malé kuličky, které opečeme na pánvi.
Podáváme s jednoduchým salátem s trochou oleje a citronovou šťávou.
Tady naleznete pět mých nejoblíbenějších vegeburgerů.
To vypadá moc dobře :)
OdpovědětVymazatPara ořechy jsem si moc oblíbila!
Nela z Beauty Charm