V jednoduchosti je síla. Fazole milují česnek a česnek zase rozmarýn. Pytlík velkých bílých máslových fazolí na mě už delší dobu pomrkával ze skříňky. Nedalo se dál odolávat a musela zakročit a rovnou ho celý zpracovala. Půl kila fazolí v sušeném stavu udělá pěkný velký hrnec vařených fazolí.
Máslové fazole jsou plodem fazole měsíční, která se pěstuje po celém světě v mnoha kultivarech po celém světě. Stejně jako jiné luštěniny i tato fazole obsahuje velké množství bílkovin a vlákniny. Myslím, že ještě budu přidávat další a další recepty z fazolí. Pozitivní je, že fazole, hrách i čočku jíme pravidelně, naše trávení je zvyklé a již nás nenadýmá. Pokud vás ano, dejte si po fazolovém jídle třeba fenyklový nebo mátový čaj.
Fazole si vždy před vařením musíte namočit na minimálně 8 hodin, poté vodu slijte a fazole uvařte do měkka s kouskem mořské řasy, jsou pak stravitelnější. Trvá to okolo hodinky.
Na dvě velké porce budete potřebovat:
2 hrnky již vařených fazolí
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje + 2 lžíce másla
2 snítky čerstvého rozmarýnu
Pečivo dle vlastního výběru na tousty
Na pánvi rozpálíme olej s máslem, přihodíme fazole, česnek nakrájený na plátky a rozmarýn. Ztlumíme plamen a necháme opéci a prohřát fazole. Osolíme a opepříme. Obsah pánve přesuneme do misky, zvýšíme teplotu na sporáku a na pánvi si opečeme topinky.
Topinky ozdobíme trochou fazolí.
Wau, to vyzera vyborne.
OdpovědětVymazatMáslové fazole jsou lahůdkové! Takto opravdu musí chutnat znamenitě. Já se budu muset porozhlédnout někde v lepším obchodě a koupit. Bohužel se mi doma žádný pytlík nekrčí což je velká škoda, dala bych si je hned!
OdpovědětVymazatAhojky <3
OdpovědětVymazatFazole miluji a tenhle nápad vypadá fkat mňamózně. Máte moc krásný blog! :-)
www.iamclarella.blogspot.cz
Děkuji.
OdpovědětVymazat