Balíček balsamikových krémů od Papadimitriou dorazil. K jejich otestování jsem se dostala přes portál blogerky.cz. Moc mě potěšilo, že jsem byla vybrána pro zaslání testovacího balíčku. Jejich testování znamenalo sníst alespoň tunu zeleninových salátů a vyzkoušet pár nových receptů, zlepšit ty staré a taky trochu zapátrat i jinde, co by se mohlo ještě s tím balsamikem hodit.
Řecká oblast Kalamata pro mne dlouho byla synonymem pro ty nejlepší olivy. A právě v této oblasti sídlí firma Papadimitriou, která zpracovává a obchoduje se středomořskými specialitami. Musím říci, že ať jsem si myslela, že je balsamikový ocet a krémy doménou spíše Italů, tyto krémy mne přesvědčily, že i Řekové to s balsamikem umí.
A teď už k jednotlivým balsamikovým krémům:
Bílý balsamikový krém. Musím říci, že v této podobě jsem držela v ruce poprvé. Je skvělé, že barva je méně nápadná. Využijete všude, kde nechcete aby barva balsamika přebíjela ostatní suroviny.
Vyzkoušejte ho třeba v panzanelle.
Bílý balsamikový krém s pomerančem a citronem jsem vyzkoušela v kombinaci s čokoládou. Jemné akcenty citrusů krásně ladí s chutí dobré čokolády. Vyzkoušejte proto tyto lanýže s balsamikem, nebo třeba pavlovu.
Fíkové balsamikový krém vás nadchne svou chutí. Skvěle doplní třeba jahody, či bazalkový krém z bílé čokolády, nebo ho vyzkoušejte na galettce s fetou a červenou řepou.
Klasický balsamikový krém je mojí stálicí kuchyně a hvězdou marmelád. Zkuste s ním třeba cibulovou marmeládu.
Více o všech produktech Papadimitriou najdete na papadim.com.
Žádné komentáře:
Okomentovat