Tento kapustový poklad jsem objevila čirou náhodou. Toskánská černá kapusta. Je nejjemnější ze všech kapust. Je škoda se připravit o její křupavost jakoukoliv tepelnou úpravou. Zavřete oči a přičichněte si ke kapustě. Z listů úplně cítíte začínající podzim, dlouhá mlhavá rána, padající listí a jemnou jinovatku na stéblech trávy.
Na tento podzimní salát si připravte:
svazek toskánské kapusty
hrst sušených rajčat
dva stroužky česneku
pět lžic olivového oleje
sůl a pepř
trochu nastrouhaného parmazánu
Sušená rajčata dáme do misky a zalejeme trochou horké vody. Dále si v hmoždíři rozetřeme nasekané dva stroužky česneku, olivový olej spolu se solí a pepřem a dvěma lžícemi strouhaného parmazánu. Rajčata nakrájíme nadrobno. Listy kapusty opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, z listu vykrojíme tuhé řápíky (krásně je můžeme i vytrhnout). Listy nakrájíme na drobné proužky. Kapustu smícháme se sušenými rajčaty, česnekovým pestem a zbylým parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat