Tento bezlepkový koláč je inspirován kamarádkou Maruškou, která nám obdobný servírovala servírovala při příjezdu do Santa Fé. Po několikadenní cestě, kdy jsme v rámci časových úspor jedli jen "za volantem" to pro nás byla božská mana! Vůbec nejlepší na tom je, že udělat tohle těsto je ještě jednodušší a rychlejší než než dělat klasické křehké těsto.
Připravte si na korpus:
1 a 3/4 hrnku kukuřičné mouky
150 g rozehřátého másla
1 vejce
a na jeho náplň:
2 menší červené řepy
půlku malé dýně hokkaidó
100g čerstvého kozího sýra, nebo jiného sýra dle vaší chuti
hrstku dobromyslu
250 ml smetany na šlehání
3 vejce
Kukuřičnou mouku smícháme s rozpuštěným máslem, vejcem a špetkou soli. Připravené těsto vtlačíme do formy na koláč. Perfektně drží i na okrajích. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Řepu nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte nahrubo. Dýni nakrájejte na tenké měsíčky. Smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a přidejte dobromysl. Na dno koláče naskládejte řepu, na ni položte měsíčky dýně a kousky sýra. Zalijte směsí smetany a vajec.
Pečte na 180 stupňů asi 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat