Jako hub po dešti! Tohle úsloví vyjadřuje když je něčeho opravdu mnoho...a teď je v lesích opravdu mnoho hub... je jich prostě jako hub po dešti:o). O této paštice jsem poprvé četla v nějaké veganské kuchařce a vždy jsem si říkala, že ji musím vyzkoušet. Zaexperimentovala jsem a připravila dvě verze, jednu ostřejší s vlašskými ořechy a petrželkou druhou jemnější s tymiánem a mandlemi. Za mě vyhrává o fous kombinace vlašských ořechů s petrželkou! Postup je v obou případech stejný. Jen bych vás chtěla varovat... kvůli této paštice budete na houby vyrážet do lesa znova, znova a znova...
Připravte si:
120g ořechů (mandle, nebo vlašské)
350g hub (dle toho, co najdete)
130g másla
1 střední cibuli
2 stroužky česneku
hrst čerstvých bylinek (tymián nebo petrželku)
pepř a sůl
Ořechy orestujte na rozpálené pánvi a pozor - nepřipalte je.
Na velké pánvi na mírném ohni nechte rozpustit máslo, přidejte najemno pokrájenou cibuli a asi pět minut nechte opékat, tak aby zesklovatěla. K cibulce přidejte houby, nasekaný česnek, bylinky, osolte a opepřete. Ztlumte plamen a za občasného míchání nechte pomalu dusit, dokud se neodpaří voda z hub a celá kuchyně se vám neprovoní houbami. Trvá to asi 15 - 20 minut, nezapomeňte směs občas zamíchat.
Poté již jen v mixéru nasekejte najemno ořechy, a poté také zvlášť směs hub. Obě dvě směsi promíchejte. Směsí naplňte misky a uložte do lednice. Druhý den se prolnou všechny chutě a paštika je prostě báječná!
Všechny recepty z tohoto blogu naleznete v sekci seznam receptů.
Žádné komentáře:
Okomentovat