Sezona jahod v plném proudu a já vyvařuji kynuté knedlíky podle mojí babičky (recept zde). Ale jak udělat radost i partnerovi na bezlepkové dietě? Těmito rychlými a jednoduchými nočky z tvarohu, mandlí a rýžové mouky. Recept na ně jsem objevila na blogu Le blog de pipi, která z těsta dělala plněné jahodové knedlíky.
Recept na těsto je jednoduchý, připravovala jsem rovnou z dvojnásobné dávky.
1 balení tvarohu (kupte ten v alobalu, ne ten měkký vaničkový)
1 vejce
5 lžic najemno mletých mandlí
3 lžíce rýžové mouky
lžička najemno nasekané citronové kůry
miska jahod
cukr dle chuti
smetana ke šlehání
Na těsto smícháme tvaroh, vejce, mandle, rýžovou mouku a citronovou kůru. Dobře promícháme, mělo by nám vzniknout vláčné těsto, které přeci jenom ještě trochu lepí. Z těsta udělejte drobné nočky, které vařte ve osolené vroucí vodě asi 2-3 minuty (resp. dokud nevyplavou na hladinu). Zkušebně noček ochutnejte a upravte dobu vaření - různí se podle vámi zvolené velikosti noků.
Podáváme s oslazenými rozmačkanými jahodami a se smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat