Taková jednoduchá a rychlá buchta. Hutná čokoládová chuť krásně kontrastuje s tvarohem ovoněným pomerančem. Výslednou konzistencí tato buchta připomíná asi nejvíce brownie. Recept pochází z nějakého starého Apetitu a je naprosto jednoduchý, rychlý a chybyvzdorný. A jednou za zimu něco kaloričtějšího také neublíží.
Na plech cca 20 x 25 cm budete potřebovat:
na čokoládovou část:
250g čokolády - používám hořkou okolo sedmdesáti procent kakaa
60g másla
lžičku vanilkové esence
120g třtinového cukru
2 vejce
80g hladké mouky
na tvarohovou část:
250g tvarohu
50 g cukru
3 lžíce pomerančové šťávy
kůra z půlky pomeranče (sežeňte si chemicky neošetřené pomeranče)
lžička kukuřičného škrobu
1 vejce
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravte si ruční mixér.
V misce ušleháme všechny přísady na tvarohovou část.
Na vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo, které promícháme a necháme chvíli zchladnout. Do čokolády zašleháme cukr a vanilkovou esenci, poté přidáme i vejce, která jsme si rozšlehali s lžící vody (aby se nám nesrazily), nakonec přidáme mouku.
Misku nebo plech vyložíme papírem na pečení. Nejprve vlijeme čokoládové těsto, na něj tvarohové těsto a promícháme tak, abychom vytvořili mramorování. Méně je zde více.
Pečte 30 minut.
Máte rádi čokoládu? Vyzkoušejte tyhle opravdu čokoládové sušenky.
Žádné komentáře:
Okomentovat