-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 10. února 2014

Čokoládová buchta s tvarohem a pomerančem




Taková jednoduchá a rychlá buchta. Hutná čokoládová chuť krásně kontrastuje s tvarohem ovoněným  pomerančem. Výslednou konzistencí tato buchta připomíná asi nejvíce brownie. Recept pochází z nějakého starého Apetitu a je naprosto jednoduchý, rychlý a chybyvzdorný. A jednou za zimu něco kaloričtějšího také neublíží.

Na plech cca 20 x 25 cm budete potřebovat:
na čokoládovou část:
250g čokolády - používám hořkou okolo sedmdesáti procent kakaa
60g másla
lžičku vanilkové esence
120g třtinového cukru
2 vejce
80g hladké mouky
na tvarohovou část:
250g tvarohu
50 g cukru
3 lžíce pomerančové šťávy
kůra z půlky pomeranče (sežeňte si chemicky neošetřené pomeranče)
lžička kukuřičného škrobu
1 vejce

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravte si ruční mixér.

V misce ušleháme všechny přísady na  tvarohovou část.

Na vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo, které promícháme a necháme chvíli zchladnout. Do čokolády zašleháme cukr a vanilkovou esenci, poté přidáme i vejce, která jsme si rozšlehali s lžící vody (aby se nám nesrazily), nakonec přidáme mouku.

Misku nebo plech vyložíme papírem na pečení. Nejprve vlijeme čokoládové těsto, na něj tvarohové těsto a promícháme tak, abychom vytvořili mramorování. Méně je zde více.

Pečte 30 minut.
Máte rádi čokoládu? Vyzkoušejte tyhle opravdu čokoládové sušenky.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog