Říjnová výzva daring bakers měla název Savory pot pie, jednoduše přeloženo jako slaný koláč z hrnce. namísto jednoho hrnce jsem použila formu na muffiny a upekla několik malých koláčků. Těsto jsem použila stejné jako v základním receptu a náplň, která kombinovala kuřecí maso, zeleninu a omáčku nahradila mojí oblíbenou podzimní kombinací řepa - tymián - kozí sýr.
Na těsto (které je mimochodem skvělé) si připravíme:
490g hladké mouky
lžíci hnědého cukru
1,5 lžičky soli
285g vychlazeného másla
240 ml co nejstudenější vody
V míse promícháme mouku, cukr a sůl. Ke směsi nastrouháme studené máslo a promícháme. Nemícháme nijak důkladně, aby nám máslo neroztálo. Přidáme hrnek ledové vody a vytvoříme z těsta kouli, kterou dáme odležet alespoň na hodinu do ledničky.
Na náplň si připravíme:
4 menší oloupané a nahrubo nastrouhané řepy
2 cibule nakrájené nadrobno
lžíci oleje
tymián
kozí sýr
sůl a pepř dle chuti
Na pánvi opečeme cibuli, přidáme k ní řepu a lehce podusíme. Dle chuti dochutíme tymiánem, solí a pepřem.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky. Z těsta vyválíme asi půlcentimetru širokou placku, vykrájíme kusy těsta, velké tak aby vyplnili vždy důlek na muffin a okolo nám zbylo dost těsta ještě na přikrytí celé náplně. Jednotlivé muffiny plníme směsí červené řepy, na ní dáme kus sýra a překryjeme těstem jako pokličkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat