-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

čtvrtek 31. října 2013

Celerový krém s hruškami



Dnes jsem ze záhonu vyzvedla poslední celer. Celer je skvělý, jediné co mne na něm rozčiluje je to jeho loupání, kdy se snažíte zachovat, co nejvíce celeru a přitom z něj dostat všechen písek. Mám pocit, že vždycky mám strašně odpadu. Často z něj dělám jednoduchou pomazánku, nebo ho nakrájím na hranolky, ty promíchám s kari kořením a trochou oleje a pak je upeču na plechu v troubě. Celer totiž dokáže skvěle nahradit brambory, zkuste z něj udělat “bramborovou” kaši. Doporučuji vyzkoušet všem odpůrcům celeru, myslím že by je to mohlo konvertovat zpět na celerovíru:o).

Dnes jsem ale zkusila celer jinak. Jako krémovou polévku s hruškami. Barva nic moc, ale chuť moc dobrá.  

Na polévku si připravte:
1 střední celer - očištěný a nakrájený na kostky
2 hrušky - nakrájené kostky
1 pórek - bílou část, dobře omytou a nakrájenou na kolečka
70g kešu ořechů
lžíci oleje 
litr zeleninového vývaru
pepř a sůl
čtvrt lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1-2 lžíce agáve sirupu

Na oleji necháme zesklovatět pórek, přidáme celer, hrušky a kešu, zalijeme vývarem a necháme na mírném ohni probublávat dokud celer nezměkne - trvalo to asi 20 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme na jemný krém a dochutíme muškátovým oříškem, agáve sirupem, solí a pepřem. Na talíři dozdobíme pár kešu ořechy a trochou čerstvě mletého pepře.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog