Těstoviny s mátou a šafránem… jednoduché a rychlé, šafrán dodá krásnou barvu a máta příjemnou svěžest. Skvělá rychlá večeře. Recept jsem kdysi vyčetla v nějaké knize s italskými recepty - již si přesně nepamatuji.
Na čtyři porce si připravte:
dlouhé těstoviny typu spaghetti, linguine…
200 ml olivového oleje
2 špetky šafránu
svazek máty
čtyři lžíce nastrouhaného parmazánu
Olivový olej nalijeme do malého kastrůlku, dáme na mírný plamen a přidáme podrcený šafrán a na větší kousky nasekanou mátu. Necháme probublat a stáhneme z ohně. Těstoviny uvaříme al dente, tedy "na skus". Promícháme s ochuceným olivovým olejem a podáváme s trochou najemno nastrouhaného parmazánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat