Stromy na zahradě jsou plné švestek a rynglí. K pozdní nedělní snídani jsem připravila kynuté lívance - a k nim rychlou omáčku z flambovaných rynglí a švestek. Můžete samozřejmě použít jakékoliv ovoce, nebo med, či tvaroh, nebo marmeládu.
Na čtyři porce lívanců si připravte:
hrnek ovesných vloček
hrnek a půl hladké celozrné pšeničné, či špaldové mouky
2 hrnky mléka
2 lžíce cukru
1/3 droždí
špetku soli
1 vejce
Na švestkovou omáčku:
větší mísu švestek, či směsi švestek, rynglí nebo jiného ovoce
velký panák pálenky
3 lžíce cukru (dle kyselosti ovoce a vaší chuti můžete cukr přidat nabo ubrat)
špetka skořice
V troše vlažného mléka rozmícháme špetku cukru a droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím ovesné vločky přelijeme mlékem a necháme je cca deset minut nabobtnat. Poté přidáme kvásek a zbytek všech surovin. Těsto dobře zamícháme a necháme cca dvacet minut nakynout.
Mezitím vypeckujeme ovoce a nakrájíme na větší kousky, které na pánvi zasypeme cukrem a chvíli restujeme. K ovovci přilejeme panáka pálenky a zapálíme. Počkáme až všechen alkohol vyhoří, ovoce sundáme ze sporáku a vmícháme do směsi špetku skořice.
Z těsta usmažíme malé lívance, které podáváme s flambovanými švetskami.
Z těsta usmažíme malé lívance, které podáváme s flambovanými švetskami.
Žádné komentáře:
Okomentovat