Znáte bob? Bob zahradní patří mezi nejstarší zeleninu, více o bobu naleznete zde. Bob je ideální sklízet a hned konzumovat. V dlouhých luscích nalezneme až sedm semen, kterou jsou větší než fazole. Čerstvá a mladá semena můžeme jíst rovnou, pokud jsou již zralejší doporučuji je dvě minuty vařit ve vroucí vodě a poté prudce zchladit a nechat úplně vychladnout. Poté jednoduše sloupnout slupku i z jednotlivých semen a můžeme konzumovat jen tuto sladkou vnitřní část.
Na salát si připravíme:
2 malé cuketky, nakrájené podélně na kousky
3 hrnky semen bobu zahradního - loupaný či neloupaný
olivový olej
lžíci balsamica
čerstvé bylinky dle chuti (použila jsme bazalku & dobromysl)
pepř a sůl
Na pánvi orestujeme plátky cukety na olivovém oleji, poté přihodíme semena bobu a necháme cca třicet sekund prohřát. Zeleninu zalijeme lžící balsamica, osolíme a opepříme.
Na talíři posypeme čerstvými bylinkami. Podáváme s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat