-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 5. srpna 2013

Cuketa & cizrna




Jednoduché a rychlé jídlo. Vhodné pro toto jídlo jsou ty cukety, na které jste zapomněli a trochu vám přerostly. Omáčka je díky cuketě krásně krémová a hustá, bez toho aby jste ji zahušťovali jíškou nebo zjemňovali smetanou. Cizrnu můžete koupit buď konzervovanou - to zrychlí celou přípravu, nebo si ji namočte den předem a uvařte si ji (tip: vaření se urychlí, pokud k cizrně přidáte trochu jedlé sody, doba vaření záleží i na druhu cizrny, většinou je cizrna měkká do hodiny).

Na 4 porce si připravte:
500 g vařené cizrny
velká až obří cuketa
1 cibule - nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku - nadrobno posekaný
1 polévková lžíce kari koření dle chuti - používám madras kari 
1/2 lžičky sušeného zázvoru
2 lžíce olivového oleje
pepř a sůl
vařená basmati rýže
Na oleji osmahneme cibulku, z cukety vydlabeme houbovitou středovou část i se semeny a zbytek i se slupkou nakrájíme na kostky. K cibulce pčidáme, česnek a koření a restujeme asi 2O sekund, dokud se nerozvoní. Přidáme cuketu, podlijeme deci vody, přiklopíme hrnec pokličkou a dusíme asi 10 minut. Poté ponorným mixérem rozmixujeme. Ochutnáme a dosolíme a dopepříme.  Do horké omáčky přimícháme cizrnu a necháme prohřát.
Podáváme s rýží, či chlebem naan.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog