-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

úterý 30. července 2013

Máslové sušenky s parmazánem, rozmarýnem a černými olivami




Těsto na tyto sušenky mi hodně připomíná křehké těsto na slané koláče. Díky máslu se sušenky jen rozplývají na jazyku! A trojkombinace – parmazán, olivy a rozmarýn je také bezkonkurenční. Z níže uvedeného množství vznikne cca vetší miska plná sušenek, jak dlouho lze sušenky skladovat nemám vyzkoušeno – mizí rychle:o).
150 g másla
200 g hladké mouky
75 g parmazánu
15 oliv – nasekaných na kousky
snítku čerstvého rozmarýnu – nasekaný nadrobno
černý pepř
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech si vyložte papírem na pečení. Máslo nasekejte na kousky a přidejte všechny ostatní suroviny. Těsto promíchejte a pomocí rukou z něj uhněťte kouli. Snažte se těsto zpracovat, co nejrychleji, aby se zbytečně „nepřehnětlo“ (stejně jako křehké těsto, by mělo toto stále obsahovat malé vločky másla). Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout půl hodiny v lednici. Poté těsto rozválíme – na cca 3-5 mm tloušťky a nožem rozkrájíte na jednotlivé sušenky (méně ozdobná punk verze), a nebo použijte formičku a vykrájejte libovolné tvary (zdobná posh verze).
Sušenky přeneseme na plech a nemusíte mezi nimi nechávat velké mezery, sušenky se nijak neroztečou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova cca 10-15 minut.
Sušenky po vyndání plechu necháme lehce zchladnout a až poté přeneseme na mřížku k úplnému zchladnutí.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog