Nejlepší večeře do těchto tropických dnů, ledově vychlazená okurková polévka s mátou a jogurtem. Co víc si dnes při 34 stupních přát?
Na 4 porce polévky je potřeba:
2 okurky
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
lžíce másla
litr zeleninového vývaru
svazek máty
300 ml hustého bílého jogurtu
Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně napůl a lžící vydlabeme semena, a zbytek nakrájíme na kousky, ty posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Okurky omyjeme a osušíme. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a česnek. Po dvou minutách přidáme okurku, zalijeme vývarem a přidáme i svazek máty - i se stonkem, před mixováním ji z polévky budeme vyndavat. Povaříme dvě až tři minuty, poté odstavíme z ohně a necháme kompletně vychladnout. Vyndáme mátu a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bílý jogurt a dle chuti můžeme ještě dopepřit či dosolit. Zdobíme snítkou máty. Podáváme ledově vychlazené.
Vyzkoušejte taky polévku gazpacho, která se podává studená (varování lodi červeného trpaslíka: tahle informace může změnit váš život).
Žádné komentáře:
Okomentovat