Skvělá bezlepková snídaně z pohanky. Pohanka se v českých zemích začala pěstovat už ve 12. století, dneska je takovou popelkou a to je trochu škoda, pohanka má skvělou oříškovou chuť, rychle se připraví a obsahuje 18 různých aminokyselin, měď, selen, zinek a vitamíny skupiny B, vitamín C a E.
Pohanka obsahuje velké množství rutinu, což je látka zpevňující cévní stěny. Její konzumace se tedy doporučuje každému, kdo trpí na křečové žíly či na vysoký tlak. Pohanka dále obsahuje cholin, který pomáhá regenerovat jaterní buňky. Lysin, který je obsažen taktéž v pohance, zase napomáhá v boji proti hereptickému viru, takže pokud trpíte na opary, zařaďte pohanku do svého jídelníčku.
Tahle snídaňová kaše je "pure" pohanka. Recept na kaši, která je trochu méně pohanková a více banánovo-ořechová naleznete zde.
Na dvě porce si připravíme:
hrnek pohanky
lněné semínko
med
ovoce na dozdobení
Pohanku namočíme přes noc do vody, ráno slijeme a rozmixujeme spolu s medem a lněným semínkem.
dozdobíme ovocem. Doporučuji nějaké čerstvě utržené ze zahrady.
Žádné komentáře:
Okomentovat