-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pátek 28. června 2013

Mátový sirup




Nejdřív jsem se o tu mojí sazeničku máty hrozně bála, jestli na tom záhonu vydrží i přes zimu. Myslím, že ten můj strach vycítila a tento rok vyrazila v plné síle. Více o mátě najdete zde.
Jeden ze skvělých způsobů, jak si uchovat tu skvělou mátovou chuť i na zimu je mátový sirup.
Připravte si:

Máty, co se vejde...do litru vody je to vždy poměrně velký svazek
1 kg hnědého cukru
šťávu ze dvou citronů

Mátu nasekáme na drobno, vodu převaříme a necháme pět minut zchladnout. Do převařené vody přidáme mátu a necháme louhovat 24 hodin. Důkladně přecedíme, přidáme šťávu z citronů a cukr. Svaříme na hustý sirup a plníme do lahví.
Nebojte se experimentovat a část máty nahradit nějakou jinou bylinou - třeba meduňkou, bezovým květem dle vaší chuti.
Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

Follow @SunriseSunsetBlog