-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 23. června 2013

Mama ganouj…cuketa trochu jinak





Už se konečně nebojím nadúrody cuket, protože všechny budou bez milosti upečeny a rozmixovány. Jedním z klasických jídel kuchyně Blízkého východu je Baba ganouj (někdy taky ganoush), který spočívá v tom, že ogrilovaný/opečený lilek rozmixujete s olivovým olejem a dalšími přísadami. Mama ganouj je dost podobný recept, akorát namísto lilku je cuketa. Po jeho vyzkoušení musím konstatovat, že cuket se toto léto už asi nepřejím. Recept pochází z blogu Oh my veggies.

Na 2 velké porce si připravte:
2 střední cukety
šťávu z jednoho citronu
čtvrt hrnečku tahini
1 stroužek dobrého česneku (2 stroužky česneku méně výrazné chuti)
5 lžic olivového oleje 
sůl
pepř

Cukety ogrilujeme doměkka, pokud nemáte gril, upečte je v troubě (na 200 stupňů asi 20 - 30 minut, dle velikosti cuket). Ořízneme konce, cukety necháme úplně vychladnout, poté ji nakrájíme na kusy. Rozmixujeme s tahini, citronovou šťávou, česnekem a olivovým olejem. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Podáváme třeba s chlebem pita, nebo s jakoukoliv zeleninou, či brambory - recept jak je udělat obzvláště vypečené naleznete zde

Máte víc cuket, než je zdrávo? Vyzkoušejte také cuketové nudle s česnekem a šalvějí - recept zde.

Nikola Mrázová
2 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

2 komentáře:

  1. Dorý den, jde to nějak zavařit? Nebo se to konzumuje čerstvé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, doma to jíme stejně jako hummus s trochou pečiva, nebo zeleninou, či brambory. Zavařovat jsem nezkoušela, ale vůbec netuším, jakou to poté bude mít konzistenci.

      Vymazat

Follow @SunriseSunsetBlog