-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 2. června 2013

Focaccia pugliese: Brambory a rozmarýn



Tradiční italský chléb focaccia doplněná o plátky brambor a rozmarýn. Spolu s miskou olivového oleje  je skvělá jako lehká večeře. Výborná je i jako příloha k jídlu. Jedná se o poměrně syté pečivo, takže jedna bude stačit pro čtyři osoby úplně bez problémů.

Na focacciu o průměru asi třicet centimetrů si přichystejte:

500 g hladké mouky
1 balíček instatního droždí
olivový olej
brambory
čerstvý rozmarýn
sůl



Z mouky, droždí a 2 lžic olivového oleje vypracujeme pružné těsto, které hněteme alespoň pět minut, jen tak dosáhneme správné struktury těsta. Dáme do tepla na cca hodinu vykynout. 

Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na co nejtenčí plátky. 

Z těsta vytvoříme placku vysokou asi dva centimetry, prsty do ní uděláme malé důlky, polijeme olivovým olejem, posolíme, a zasypeme rozmarýnem. Po celém povrchu rozprostřeme natenko nakrájené brambory - určitě je dejte ještě blíže k sobě, něž je na fotce, protože pečením se brambory o něco zmenší a na focaccie vzniknou mezery. Brambory polejeme olivovým olejem, osolíme a přidáme ještě trochu rozmarýnu.

Focacciu necháme ještě hodinu v teple nakynout. 

Poté ji pečeme v troubě na 200 stupňů dozlatova, trvá to asi 30 minut.

Nikola Mrázová
2 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

2 komentáře:

  1. Je mi jasné, že bych nejradši ochutnávala ty plátky brambor, až by najednou navrchu žádné nebyly :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ty brambory s rozmarýnem, olivovým olejem a solí... jsou skvělý, žádný z nich, co mi odpadl při krájení neměl šanci mi uniknout.

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog