-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

čtvrtek 16. května 2013

Rebarborová marmeláda se zázvorem



Myslela jsem si, že s odchodem zimy, nepříjemných nachlazení pro mne zázvor skončí, ale tahle marmeláda mne přesvědčila, že zázvor budu kupovat i na jaře a v létě. Tahle marmeláda je prostě dokonalá. Recept na ni jsem nalezla na webu BBC Good food. 
Lépe chutná než vypadá!


Ingredience:

1 kilogram rebarbory očištěné a oloupané
1 kilogram hnědého cukru
40 g pektogelu
šťáva a kůra z jednoho citronu
50 g kandovaného zázvoru
4 cm kus čerstvého zázvoru

Rebarboru nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, smícháme s cukrem, pektogelem, citronovou šťávou a kůrou, nadrobno nakrájením kandovaným zázvorem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Necháme dvě hodiny odpočinout, několikrát zamícháme. Po dvou hodinách přivedeme k varu a vaříme cca deset až patnáct minut. Poté vyzkoušíme hustotu marmelády. Kápneme trochu marmelády na talířek, necháme zchladnout a prstem uděláme cestičku v marmeládě, pokud zůstanou okraje pevné, můžeme marmeládu plnit do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a postavíme dnem nahoru.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog