Myslela jsem si, že s odchodem zimy, nepříjemných nachlazení pro mne zázvor skončí, ale tahle marmeláda mne přesvědčila, že zázvor budu kupovat i na jaře a v létě. Tahle marmeláda je prostě dokonalá. Recept na ni jsem nalezla na webu BBC Good food.
Lépe chutná než vypadá! |
Ingredience:
1 kilogram rebarbory očištěné a oloupané
1 kilogram hnědého cukru
40 g pektogelu
šťáva a kůra z jednoho citronu
50 g kandovaného zázvoru
4 cm kus čerstvého zázvoru
Rebarboru nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, smícháme s cukrem, pektogelem, citronovou šťávou a kůrou, nadrobno nakrájením kandovaným zázvorem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Necháme dvě hodiny odpočinout, několikrát zamícháme. Po dvou hodinách přivedeme k varu a vaříme cca deset až patnáct minut. Poté vyzkoušíme hustotu marmelády. Kápneme trochu marmelády na talířek, necháme zchladnout a prstem uděláme cestičku v marmeládě, pokud zůstanou okraje pevné, můžeme marmeládu plnit do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a postavíme dnem nahoru.
Můj blog můžete sledovat také přes facebook:
nebo na google plus:
Žádné komentáře:
Okomentovat