-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

pondělí 6. května 2013

Rajčatovo-lilková omáčka





Často si připravuji večeři a oběd na další den v jednom. Abych nejedla pořád to jedno stejné jídlo, snažím se udělat dvě tak trochu podobná. Následující dvě jídla spojuje jedna omáčka a to rajčatovo -lilková.

Lilek neboli baklažán je jedna z mých nejoblíbenějších zelenin, i když botanicky by se měl řadit spíše k ovoci. Lilek by se měl konzumovat pouze tepelně upravený, syrový obsahuje jedovatý solanin. Lilek neloupeme, pouze jeho slupku opláchneme, nakrájíme na kolečka - asi 1 cm silná. Tyto kolečka posolíme dobře z obou stran a naskládáme do misky / cedníku asi na 15 minut, aby se vypotil. Poté osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou. Díky tomuto vypocení lilek změkne a ztratí hořkost.


Do práce s těstovinami, k večeři s quinoou a pohankou.
Recept na rajčatovo-lilkovou omáčku:
1 lilek - již připravený dle návodu výše, nakrájený na větší kostky
1 nadrobno nakrájená cibule
2 šálky krájených rajčat
2 stroužky česneku nadrobno nakrájené
olivový olej
římský kmín
oregano

Cibuli osmahneme na olivovém oleji, přidáme lilek a cca 5 minut opékáme. Přidáme římský kmín, rajčata a česnek, směs necháme podusit asi 10 minut.  Dosolíme, dopepříme a okořeníme oreganem.

Podáváme s těstovinami, nebo třeba s kuskusem, pohankou, bulgurem, quinoou....nebo čímkoliv, co nás napadne:o). 






Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog