Už i u mne na zahradě konečně dorostly ředkvičky. Jen tak je posolit a sníst, čím více pálí, tím je mám raději. Listy chutnají také skvěle, nejsou nijak unylé, tak trochu pikantně pálí na jazyku. U kupovaných ředkviček listy nepoužívám, u těch ze zahrady, ráda přidám listy do salátu, pomazánky a nebo do pesta.
Pesto je skvělé, mám ho snad ještě raději než ředvičky samotné.:o)
Na pesto si připravte:
100 g dýňových semínek
2 stroužky česneku
pořádný svazek ředkvičkových listů
50 g tvrdého sýra typu parmazán, pecorino...
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř
Semínka, listy (opláchnuté a osušené), česnek, sýr, olivový olej rozmixujeme na pesto, ochutnáme, dosolíme a dopepříme dle chuti a ještě jednou pořádně zamícháme. Uchováváme v ledničce, vhodné je do skleničky na pesto nalít malou vrstvu olivového oleje - pestu tím prodloužíme trvanlivost. Pesto je vhodné spotřebovat do několika dní.
Žádné komentáře:
Okomentovat