Miluji pizzu...a nejraději mám pizzu jen s rajčatovou omáčkou, bazalkou a mozarellou. Když jsem v rozmařilé náladě přidávám i další druhy sýrů. Tady je moje nejoblíbenější a zkušenostmi vypilovaná pizza. Možná bych spíš měla napsat slaný koláč ala pizza. Myslím, že ital by ji dělal trochu jinak. Na těsto si vyhraďte příslušný čas. jeho tajemství spočívá v dlouhém odpočinku v lednici.
Recept je na čtyři menší pizzy.
1 kg mouky (80% hladká pšeničná, 10% ječná, 10%graham pšeničná)
1 balení kvasnic
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli
50 ml vody
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které důkladně prohněteme dokud není pružné. Těsto se nelepí. Kouli zabalíme do potravinářské folie a dáme přes noc kynout do lednice.
1 cibule nakrájená nadrobno
1 konzerva krájených rajčat
2 stroužky česneku
lžička cukru
pepř
sůl
olivový olej
Na oleji opečeme dozlatova cibulku, přidáme rajčata, česnek. Tři minuty povaříme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou omáčku.
Troubu předehřejeme na maximum, do trouby vložíme plech, na kterém budeme pizzu péci. Na papíře na pečení vyválíme co nejtenčí placku, kterou potřeme omáčkou. Na ni dáme jakékoliv další připravené ingredience. A dáme péci do trouby.
olivový olej
bazalku
mozarellu
Pokud lednice dá:
další druhy sýra
olivy
zeleninu
houby
Jak děláte pizzu doma vy? Máte nějaké vyzkoušené triky?
Žádné komentáře:
Okomentovat