-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

neděle 26. května 2013

Krémová polévka z pečeného česneku



Krémové polévku z pečeného česneku jsem párkrát ochutnala v restauraci, parkrát někde na návštěvě a dnes jsem se odhodlala ji zkusit k obědu. Pečený česnek není v chuti nijak agresivní jako v klasické česnečce. Pečením lehce zesládne, zoříškovatí. Česneku si upečte rovnou více můžete ho pak dát třeba na topinku, jako dip k zelenině, k nějakému dobrému sýru. 
V této polévce pečený česnek doplňují mandle a smetana. Krém je poměrně hutný, tak jak to mám ráda. Doporučuji s opečeným bílým pečivem.

Na čtyři porce:
4 palice česneku
2 cibule
1 větší ciabattu
100 g mandlí - plátky, nebo nahrubo nasekané
250 ml smetany
olivový olej
sůl a pepř

Česnek zhora seřízneme a zakápneme olivovým olejem. zabalíme do alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Česnek krásně změkne a půjde lece vyloupat.
Mezitím si na lžíci olivového oleje osmahneme cibulku, na ní přidáme pečený česnek, střídku z ciabatty, mandle a zalijeme cca 500 ml vody, necháme 3 minuty povařit a rozmixujeme dohladka 
ponorným mixerem. Dosolíme a opepříme. Vmícháme smetanu a už nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. 





Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog