Recept jsem převzala z blogu call-me-cupcake.blogspot.com. Blog je skvělý a tento recept také. Těsto doporučuji i bez náplně. A rovnou pečte z dvojité dávky. Dulce de leche je název pro zkaramelizované zahuštěné mléko, které pomalým vařením dosáhne naprosto skvělé konzistence. Několik historek z mého okolí o tom, jak při vaření plechovky salka v horké vodě, došlo k výbuchu, mne od výroby odradilo a kupuji ho již zkaramelizované v plechovce.
Sušenky jsem připravovala velké asi jako dlaň, těch jsem udělala z těsta šest.
25 g kakaa
50 g čokolády
150 g hnědého cukru
1 vejce
130 g hladké mouky
1/4 lžičky jedlé sody
sůl
1/3 dulce de leche
Máslo, čokoládu, cukr a kakao rozpustíme ve vodní lázni, mícháme tak, aby se všechny složky propojily. Necháme lehce zchladnout a do směsi vešleháme vejce. Dále přidáme mouku, do které jsme vmíchali sůl a jedlou sodu. vypracujeme tvárné těsto, které dáme na půl hodiny ztuhnout do mrazáku. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Ze zchlazeného těsta uděláme malé bochánky. Do každého z nich uděláme prohlubeň, kterou vyplníme dulce de leche. Kouskem těsta zase otvor zalepíme. Pečeme dle velikosti 8 - 12 minut. Necháme zchladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat