Na těchto sušenkách je úplně nejlepší to zrnko soli, co se v nich čas od času objeví. Recept jsem jsem našla na blogu Kichenette, pokud neznáte - doporučuji. Těsto na sušenky jsem nechala podle doporušení odležet 2 dny v lednici. Za mně mohu jen doporučit.
Na velké množství sušenek budete potřebovat:
280 g špaldové hladké mouky
260 g pšeničné chlebové mouky
1 a 1/4 lžičky sody na pečení
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky mořské soli (a trochu soli na posypání)
280 g másla
280 g třtinového cukru tmavého (s vyšším podílem melasy)
260 g třtinového cukru
2 velká šťastná vejce
2 lžíce vanilkového cukru
250 g kvalitní hořkosladké čokolády (min 60% kakaa)
150 g mandlí
(mořská sůl na posypání)
Smícháme obě mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Máslo vyšleháme spolu s cukrem, poté po jednom zašleháme vejce. Mandle si nasucho opražíme na pánvi. Čokoládu nalámeme na malé kousky. Smícháme vše dohromady, těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 2-3 dny odpočinout v lednici. Těsto necháme povolit alespoň půl hodiny než chceme začít péct. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vytvoříme z těsta menší koule velikosti meruňky a lehce zploštíme. na každou z nich dáme 2-3 zrnka soli. Pečeme 14 - 16 minut. Sušenky jsou hned po vytažení z trouby měkké, proto je opatrně přesuneme na mřížku a necháme vychladnout. Hmmm, ty jsou.
Žádné komentáře:
Okomentovat