-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

sobota 23. března 2013

Sušenky s kousky čokolády a mandlemi


Na těchto sušenkách je úplně nejlepší to zrnko soli, co se v nich čas od času objeví. Recept jsem jsem našla na blogu Kichenette, pokud neznáte - doporučuji. Těsto na sušenky jsem nechala podle doporušení odležet 2 dny v lednici. Za mně mohu jen doporučit. 
Na velké množství sušenek budete potřebovat:
280 g špaldové hladké mouky
260 g pšeničné chlebové mouky


1 a 1/4 lžičky sody na pečení
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky mořské soli (a trochu soli na posypání)
280 g másla
280 g třtinového cukru tmavého (s vyšším podílem melasy)
260 g třtinového cukru 
2 velká šťastná vejce
2 lžíce vanilkového cukru
250 g kvalitní hořkosladké čokolády (min 60% kakaa)
150 g mandlí
(mořská sůl na posypání)

Smícháme obě mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Máslo vyšleháme spolu s cukrem, poté po jednom zašleháme vejce. Mandle si nasucho opražíme na pánvi. Čokoládu nalámeme na malé kousky. Smícháme vše dohromady, těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 2-3 dny odpočinout v lednici. Těsto necháme povolit alespoň půl hodiny než chceme začít péct. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vytvoříme z těsta menší koule velikosti meruňky a lehce zploštíme.  na každou z nich dáme 2-3 zrnka soli. Pečeme 14 - 16 minut. Sušenky jsou hned po vytažení z trouby měkké, proto je opatrně přesuneme na mřížku a necháme vychladnout. Hmmm, ty jsou.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog