Snažím se sníst plnou přepravku jablek, jím je jen tak, dávám je do ranní kaše. Dnes jsem je použila i do tohoto jednoduchého šťavnatého salátu, který jsem doplnila vlašskými ořechy a ovčím sýrem s modrou plísní. Tahle kombinace je klasika, která nikdy nezklame. Sýr jsem sehnala ovčí. Čím výraznější, tím lépe.
Na dvě větší porce potřebujeme:
5 stonků řapíkatého celeru
2 jablka
1 kelímek bílého jogurtu
hrst vlašských ořechů
50 g výrazného sýra s modrou plísní
Celer omyjeme, zbavíme tvrdých vláken a nakrájíme. Přidáme jablka nakrájené na větší kousky a smícháme s bílým jogurtem. Rozdělíme po porcích a posypeme vlašskými ořechy a na každou porci dáme pár kousků sýra.
Žádné komentáře:
Okomentovat