Co k rychlé teplé syté večeři? Zeleninovou polévku s hlívou a špaldou.
Špaldu kupuji v DM drogerii - značka Alnatura. Povrch zrnek špaldy je jemně vyleštěn, proto se značně zkracuje doba její úpravy. Stačí 20 minut a je hotová. Můžete ji použít stejně jako rýži nebo pohanku - do polévky, do chleba, do salátu...
Na 4 porce potřebujeme:
2 cibule
2 stroužky česneku
2 větší mrkve
čtvrtku celeru
2 petržele
2 brambory
400 g hlívy (1 balení)
kousek kapusty, pórku, květáku....nebo jakékoliv zeleniny, kterou máte doma
1 litr zeleninového vývaru
3 lžíce olivového oleje
2 hrsti špaldy
lžičku kmínu
lžičku majoránky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a pepř
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, celer a brambory. Přidáme nadrobno nakrájenou hlívu a další zeleninu. K zelenině přidáme vývar, špaldu, bobkový list, nové koření. Necháme 20 minut povařit. Ochutnáme, přidáme majoránku, nadrobno nasekaný stroužek česneku a případně dosolíme a dopepříme.špalda |
Žádné komentáře:
Okomentovat