-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Blog Archive

Facebook

úterý 12. února 2013

Květáková s mandlemi



Hmmm...tohle je lahodná hustá krémová lehounce kořeněná vegan polévka. Není třeba ji zahušťovat a ani zjemňovat smetanou, to vše zvlásnou mandle přímo dokonale. Ispirací pro tuto polévku mi byl recept z webu BBCFood.

Na větší hrnec polévky (cca 4-5 porcí) potřebujeme:
jeden větší květák
litr zeleninového vývaru
2 lžíce oleje
půl lžičky římského kmínu
půl lžičky skořice
půl lžičky koriandru
půl lžičky koření garam masala
100 g mandlí

V hrnci osmahneme na oleji koření, necháme ho rozvonět, přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme vývarem a přidáme většinu mandlí. Necháme vařit 25 minut. Mezitím si zbylé mandle opečeme nasucho na pánvi. Když je květák měkký, polévku rozmixujeme, ochutnáme - případně dosolíme.
Každou porci ozdobíme několika opraženými mandlemi.

Pikantní verze:
V originálním receptu autor přidává ještě 2 lžíce kořeněné pasty harissa, kterou spolu s kořením osmahne na oleji. A vynechává garam masalu. Dále malým množstvím harissy polévku před podáváním zdobí. 

Polévky jsou moje vášeň - jaká je ta vaše nejoblíbenější?
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog